6 de marzo de 2009

Exposició al centre d'art la Llacuna

Ester Pedescoll plasma la fragilitat humana a través de l’escultura

Diari Bon dia
Andorra la Vella // Cultura
Escrit per Anna Burgstaller
Dimarts 03, Març de 2009 23:06



Un total d’onze escultures de ferro i fusta són les peces que Ester Pedescoll mostra des d’aquest dimarts i fins al 27 de març a l’espai d’exposició Artèria de La Llacuna. Sota el títol Cuirasses, Pedescoll vol plasmar la fragilitat humana a través d’aquestes peces, perquè “simbolitzen la cuirassa que tots anem treballant amb els anys per fer-nos més forts i evitar que ens facin mal”.
Per elaborar les escultures, Pedescoll s’ha centrat en la fusta (material amb què treballa generalment) i aquesta vegada també hi ha inclòs el ferro, que li ha permès donar més joc i més possibilitats a les peces. Les obres són d’un format mitjà (les més grans fan 1,20 d’alçada) i la majoria d’elles són de forma circular, una característica que accentua la idea d’embolcall que té cura de l’interior, dels sentiments, una protecció que esdevé tangible en aquesta exposició.
La mostra és el resultat del treball escultòric que ha dut a terme des del taller de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on la jove artista disposa de tot el material i les eines necessàries per poder treballar i experimentar amb les seves escultures, una disciplina que coneix i no descarta investigar amb altres materials en el futur. Pedescoll també se sent molt atreta pel disseny de joies, però de moment no es planteja tancar-se al taller per iniciar-s’hi i prefereix continuar amb l’escultura.
Aquesta és la primera vegada que l’escultora fa una exposició en solitari, i és que el darrer cop que va formar part d’una mostra va ser l’any 2007, quan va participar en la col·lectiva Tardor d’escultura al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany. El mateix any va exposar amb els finalistes dels premis d’Escultura Contemporània de Palafrugell, organitzats per la Fundació Vila Casas, a l’espai d’art contemporani Can Mario.
Entre el seu currículum destaca també haver participat en una mostra col·lectiva, l’any 2006, amb els finalistes del 12è Cartell de premis Arts Andorra al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany. Va prendre part també, l’any 2005, en la mostra amb els finalistes del 3r premi Nostromo de pintura i escultura al Museu Diocesà de Barcelona.
L’any 2004 va rebre el primer premi d’escultura de la primera Mostra d’arts plàstiques per a joves dels premis Sergi Mas, organitzat pel ministeri d’Educació, Cultura, Joventut i Esports d’Andorra. L’any anterior també va ser premiada per una instal·lació que va crear pel concurs De l’art de l’esport, organitzat per les piscines Bernat Picornell, l’Escola Massana i l’Ajuntament de Barcelona.

No hay comentarios: