13 de julio de 2010

La Galeria Desig(n) exposarà escultures d'Ester Pedescoll a la tardor

La galeria Desig(n) exposarà escultures d’Ester Pedescoll al mes de setembre

Diari Bon dia
Nacional - Cultura
Escrit per Anna Burgstaller . Diumenge 27, Juny de 2010 20:22





Aquests dies la galeria Desig(n) apropa l’obra de diferents autors en una exposició que s’emmarca en la Primavera francesa, que organitza l’ambaixada.

Tot i que a l’estiu no es farà cap mostra a la sala, Alix Sharp ja prepara el calendari per a la temporada que ve. Així, serà l’obra d’Ester Pedescoll la que ocuparà Desig(n) a partir del mes de setembre.
Segons Pedescoll, a la mostra es podrà veure part de les escultures que ja es van veure l’any passat a La Llacuna, però també hi incorporarà noves creacions que treballarà al llarg d’aquest estiu. En aquestes peces vol mesclar l’escultura amb tècniques que ha après en un curs de joieria a què ha assistit aquest any a Barcelona, ciutat on viu des que va anar a la universitat a estudiar belles arts.
Tot i que el nombre exacte de peces que es podrà veure a Desig(n) no està definit, sí que ho està que tota l’obra que exposarà Pedescoll seran escultures. I és que tot i que li agrada experimentar amb diferents disciplines i descobrir noves formes de creació, l’escultura és aquella amb què se sent realment còmoda a l’hora de fer noves obres. La fusta i el ferro són els materials amb què acostuma a treballar, i els tornarà a utilitzar per a l’exposició de Desig(n).
Ara feia més d’un any que no vèiem l’obra de Pedescoll a Andorra. L’última vegada va ser en una exposició que va protagonitzar a La Llacuna que, sota el títol Cuirasses, reflexionava sobre la fragilitat humana a través de peces que l’artista volia utilitzar com a símbol d’aquell escut o cuirassa que tots anem treballant amb els anys per fer-nos més forts i evitar que ens facin mal.
Per elaborar les escultures, Pedescoll se centra en el ferro i en la fusta amb l’objectiu de donar més joc i més possibilitats a les peces. El fet que en la propera mostra hi afegeixi tècniques de joiera té un objectiu semblant, això és, que les peces es vegin més treballades.
Les obres que es podran veure a Desig(n) són d’un format mitjà (les més grans fan 1,20 d’alçada) i la majoria tenen una forma circular, una característica que accentua la idea d’embolcall que té cura de l’interior, dels sentiments, una protecció que esdevé tangible en aquesta exposició.
Sharp va veure algunes de les peces de la jove artista i de seguida s’hi va posar en contacte per poder comptar amb ella a la seva galeria. Una sala que sempre ha apostat pels artistes que fan de cada obra una peça única, gairebé artesanal.
Amb aquesta mostra, Pedescoll exposa en solitari per segon cop, ja que generalment ha participat en col·lectives, com la de l’any 2007 organitzada pel Centre d’Art d’Escaldes-Engordany titulada Tardor d’escultura. Entre el seu currículum destaca també haver participat en una exposició col·lectiva, l’any 2006, amb els finalistes del 12è Cartell de Premis Arts Andorra al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany. Va prendre part també, el 2005, en la mostra amb els finalistes del tercer premi Nostromo de pintura i escultura al Museu Diocesà de Barcelona, entre molts altres esdeveniments artístics.
Recentment Pedescoll ha fet un curs de joieria, i, malgrat que no té intenció de substituir aquesta disciplina per l’escultura, sí que admet que podria combinar tècniques per obtenir resultats “més treballats” i més originals.

No hay comentarios: